F.A.Q

Beställning

Kan jag lägga till en vara i en order jag lagt?
Jag glömde lägga till en vara kan jag lägga till den nu i efterhand? Det står att mitt paket inte har skickats än.
Tyvärr har vi inte möjligheten att lägga till en vara eller ändra i efterhand på en order som redan är lagd, ta gärna kontakt med oss via telefon eller mejl så kommer vi kika på vilka möjligheter du har, skicka alltid med ordernummer för en snabbare hantering.

Kontakta oss

Kan jag hämta upp min beställning hos er?
Det går bra att hämta upp varan i butiken. Du får ett SMS när paketet är redo att hämtas, ta med dig din legitimation och det leveransnummer som står i SMSet när du skall hämta beställningen. Bud visar bådas legitimation.

Beställningen ligger i butiken i 14 dagar. Om paketet inte hämtas ut under denna tid kommer paketet att returneras, och du som kund återbetalas beställningens fulla belopp, minus en avgift på 29 kronor.

Du kan hämta ditt paket under butikens ordinarie öppettider.

Retur & Byte

Hur returnerar jag en vara?

Om du inte är helt nöjd med ditt köp kan du enkelt skicka tillbaka varan till oss och få pengarna tillbaka, minus returavgift. OBS: Om du har mottagit en skadad produkt ska du inte skicka den retur, kontakta istället kundservice för att göra en reklamation.

Hos Western Tack and Fashion kan du ångra ditt köp och skicka tillbaka en öppnad vara i oanvänt skick inom 14 dagar från den dag du mottar din beställning.

Returnera en vara genom att följa dessa steg

Lägg tillbaka varan du vill returnera i dess originalförpackning. Försegla paketet noggrant.
Fäst den medföljande returfraktsedeln ovanpå den gamla fraktsedeln. – Om du inte mottagit en retursedel i ditt paket är du välkommen att kontakta vår kundservice
Lämna in paketet på ett DHL-ombud. Spara kvittot som returbevis.
Du får pengarna tillbaka senast 14 dagar efter att vi har mottagit returen. Returavgiften dras av från din återbetalningssumma.
Nedan avgifter tas ut vid retur:

Kläder och övrigt smått och mellanstort gods (paket med vikt under 20 kg) – 89 kr
Skrymmande gods (paket med vikt över 20 kg) – 199 kr
Vad händer med min faktura när jag har gjort en retur?
Bestämmer du dig för att returnera hela eller delar av din beställning ska du självklart inte betala för dessa varor. Genom att logga in på Mina Sidor på klarna.com kan du registrera en retur på fakturan och då blir den pausad och sedan uppdaterad när vi mottagit returen och hanterat den. Där kan du även kontrollera när returen har registrerats genom att hämta en uppdaterad version av din faktura.

Du kan logga in genom att antingen ange e-postadressen du använde i ditt köp eller ditt OCR- / Fakturanummer och personnummer.
Jag har returnerat en vara men inte fått tillbaka mina pengar
Vi jobbar självklart hårt för att hantera returer så snabbt som möjligt, men under högsäsong kan hanteringstiden dröja upp till 14 dagar. Vi ber dig därför att avvakta innan du kontaktar oss. En återbetalning kommer att registreras till samma konto som användes vid köpet och om du inte betalat din faktura ännu kommer du att få en uppdaterad och justerad faktura så fort vi hanterat din retur.

För att undvika betalningspåminnelser rekommenderar vi dig att frysa din faktura hos Klarna och det gör du lätt genom att logga in på dina sidor hos dem.
Jag vill byta min vara mot en annan storlek
Givetvis ska vi hjälpa dig så du får den storlek du ska ha. Passar inte plagget i storlek och du behöver byta mot en annan storlek står vi för returen på din vara. Om varan inte finns i önskad storlek kan du byta till en annan vara för samma pris.
Rena returer bekostas av kunden själv.

Produktfrågor

Hur vet jag vilken storlek jag ska ha på jeansen?
Vi har flera olika märken på jeans. Tyvärr har de alla olika storleksguider. Amerikanska storlekar är inte alltid desamma som europeiska.
Tex Kimes Ranch Jeans har storlekar fån 00/32 – 16/38. Detta betyder att 00 är XS och 32 är längden. 16 i detta fallet kan jämföras med XXL och 38 är den längsta längden.
Ariat jeans har storlekar som 26S, 28L och 31XL. Det kan jämföras med 26 som XS, 28 blir M och 31 blir XL.
S är i längd 32, L är 34 i längd och XL är 38 i längd.
Ska man använda jeansen som ridjeans och ha dom ovanpå boots rekommenderar vi att man lägger på ca 10 cm på längden. Detta för att de inte ska “kasa” upp på bootskaftet under ridning.
Lättast är här att kontakta oss så hjälper vi Dig gärna personligen!

Hur är Ariat i storlek?

Ariat westernboots upplevs som många som “normala” i storlek. Vissa kan gå ner 1/2 storlek till och med. Alla modeller är olika så man bör prova sig fram vad som passar bäst till just Dig. Vissa passar till Dig med hög vrist och andra går inte alls.
Lättast är här att kontakta oss så hjälper vi Dig gärna personligen!

Betalning

Varför kan jag inte handla mot faktura?

Om inte ditt köp godkänns när du väljer faktura kan det bero på ett par olika anledningar. – För att köpa mot faktura krävs det att du är över 18 år. – Adressen du angivit är felaktig, vid betalning mot faktura godkännes endast folkbokförd adress. – Du har överskridit din maximala kreditgräns. – Du har angett ett felaktig personnummer (tänk på att personnumret kontrolleras mot den adress du är folkbokförd på, dessa två måste alltså matchas för att fakturaköpet skall gå igenom). Om du vill få mer information om varför du nekades, så kan du kontakta Klarna på 08-120 120 10.

Återbetalning

När kommer återbetalningen på en återkallad vara ni mottagit?
Återbetalningen läggs in när vi registrerar den återkallade produkten åter i vårt lager. Det tar sedan upp till 14 arbetsdagar innan återbetalningen går igenom via Klarna.

Återbetalningen kommer att göras till det konto som användes vid betalningstillfället. Då återbetalningarna går via Klarna ber vi dig kontakta dem för eventuella frågor kring detta. Du når dem på: 08-120 120 10.

Leverans

Jag vill beställa och betala varorna, men leveransen till en annan person.
Leverans ska ske till annan person i annan stad, hur gör jag?
Givetvis går det bra att beställa till annan adress. Nedan finner du instruktioner på hur du går tillväga:

– När du skriver i uppgifterna för adress i kassan så fyller du i din mejladress
– Fyll i mottagarens postnummer
– Fyll INTE i ditt personnummer
– Fyll i mottagarens uppgifter (Förnamn, efternamn, adress, ort och telefonnummer)
– Tryck på “Fortsätt”

Observera att det endast går att välja att betala med direktbetalning, alltså överföring via din internetbank eller med kort (kredit- eller debitkort)
Hur lång leveranstid har ni?
Vi har vanligtvis 1-3 dagars leveranstid. Beställningar som görs innan kl 12.00 skickas vanligtvis samma dag. Beroende på helgdagar samt röda dagar kan det dröja någon extra dag. Har du inte fått ett sms eller mail med leveransinfo inom 5 dagar ber vi dig kontakta oss så hjälper vi dig!
Ej uthämtat paket
Försändelsen ligger hos postombudet i 7 dagar innan den returneras till oss. Vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid ej uthämtade paket(returfrakt, expeditionskostnad etc). Därför tar vi ut en avgift om 199 kr för paket som ej hämtats ut.