Genom att ta väl hand om dina westernboots håller du dem snygga och får dem att hålla längre. Här har vi sammanfattat hur du bäst rengör, vårdar och polerar dina boots. Se även videon från Ariat länger ner på sidan.


För att hålla dina boots snygga längre bör du rengöra, vårda och polera dem regelbundet. Så här gör du:

Rengöring av westernboots

Vi rekommenderar att du torkar dina westernboots dagligen med en fuktig trasa för att ta bort lera och annan smuts. Glöm inte blixtllåsen

Boots tål lite väta, men om de blir helt genomblöta rekommenderar vi att du tar ur innersulorna och sedan fyller bootsen med papper eller tidningspapper för att torka ur dem. Torka dem inte i värmerum, som t.ex. bastu eller över element, då det kan göra att lädret krackelerar.

Våra dina boots

När dina boots är helt torra vårdar du dem genom att återfukta lädret med läderbalsam/läderfett. Arbeta in ordentligt med en torr trasa eller en svamp. Se till att du fördelar fettet överallt genom att använda små, cirklande rörelser.

Polering

När du har rengjort och smörjt dina stövlar är det dags att polera dem. Använd en polish anpassad för ändamålet och arbeta in med en torr trasa med små, runda rörelser.

Slutligen, använd en stövelhållare/stövelträd för att behålla formen på höga stövlar.